Asi každý ví, že základem dobrého pracovního výkonu je spokojený zaměstnanec. A cesta k tomu vede, mimo jiné, také přes spokojený žaludek. Koneckonců, právě proto mají ti, kteří pracují na plný úvazek, nárok na půlhodinovou přestávku na jídlo. Ta nesmí být dána na začátek, ani na konec pracovní doby, i když někteří zaměstnanci by k tomu byli ochotni, neboť by to znamenalo, že mohou jít o půl hodiny dřív domů.

připravená polévka na talíři

Samozřejmě není povinností zaměstnavatele zajistit svým zaměstnancům jídlo. Ti si jej mohou buď přinést z domova, nebo si jej jít koupit během přestávky do blízkého krámku. Musí ovšem počítat s tím, že jej musí i stihnout sníst. Proto se obvykle nechodí do restaurací.

Naše hlavní město v tom není nijak odlišné. Avšak podobně jako mnoho jiných, i Praha má okrajové průmyslové zóny, kde jsou situovány továrny. To je pochopitelné, neboť tak se hluk i zápach nedostanou v takovém množství do obytných či nákupních zón. Problém je, že v blízkosti obvykle není žádný krámek a při takovém množství pracovníků není příliš vhodné, aby si jej všichni nosili z domova.

Není tedy divu, že mnoho zaměstnavatelů zde nabízí svým zaměstnancům možnost využít firemní stravování Praha. To znamená, že jim daná firma v určenou dobu přiveze teplé jídlo, které si budou moci hned sníst.

Ovšem vybrat vhodnou firmu, která firemní stravování na Praze poskytuje, také není zrovna jednoduché. Jistě, tuto službu si z větší části platí zaměstnanec, i když zaměstnavatel může v rámci benefitů poskytnout určitý příspěvek. Ovšem zaměstnanci ani zaměstnavatelé budou chtít platit co nejméně.

stravování ve venkovních prostorách

To je pochopitelné, avšak je nutné také uvážit jiné věci. Tou nejdůležitější je spolehlivost a kvalita kuchyně. Asi nikomu se nebude chtít platit, když jídlo přivezou až na konci pauzy, kdy nemá šanci si jej sníst, ani když je studené nebo nedovařené.

I proto je správný výběr firmy, která tuto službu zajišťuje, tak důležitý. Koneckonců, jde tu o spokojenost zaměstnanců.